Web Tasarımı ve Kodlama Taban Puanları ve Başarı Sıralamaları

Üniversitelerin Web Tasarımı ve Kodlama bölümündeki taban puanları, kontenjan bilgisi ve başarı sıralamasını bu alanda inceleyebilirsin.

Üniversite Taban Puanları

2023 YKS verilerine dayanmaktadır. Birden fazla üniversite ve bölüm seçerek karşılaştırabilirsin.

Filtreleri Temizle
Web Tasarımı ve Kodlama

Web Tasarımı ve Kodlama

Web Tasarımı ve Kodlama Bölümü bir ön lisans programıdır. Bölümün amacı internet sitelerinin tasarımını ve kodlamasını yapacak kişiler yetiştirmektir. Dolayısıyla internet teknolojilerine ve kodlamaya ilgisi olan öğrencilerin tercih edebileceği bölümlerin başında gelir. Web Tasarımı ve Kodlama okuyanlar ne iş yapar sorusu için; Web tasarımı, kurulumu yapar ve yönetimini üstlenir, yanıtı verilebilir. Özel sektörde, freelancer olarak veya devlet kurumlarında ilgili pozisyonlarda çalışabilirler. Web Tasarımı ve Kodlama bölümü tercih etmek isteyenlerin yeni internet teknolojilerine meraklı olması ve sürekli kendini geliştirmesi gerekir. Web tasarımı ve kodlama açıköğretim ya da örgün eğitim programlarını tercih ederek gerekli eğitim sürecini tamamlayabilirsin. Dilersen web tasarımı ve kodlama uzaktan eğitim alternatifini de değerlendirebilirsin.

Detayları Gör

Tercih Motoru

Tercih listeni oluşturmaya başla!

İstediğin şehirdeki üniversiteleri listeleyebilir, taban puanı ve eğitim süresi gibi filtreler ile tercih listeni oluşturabilirsin.

Detayları Gör

İşverenlerin Tercihi

Aradığın cevaplar bu listede!

Hangi üniversite ve bölüm mezunları daha kolay iş buluyor? İşverenlerin tercih ettiği üniversite ve bölümleri senin için bir araya getirdik.

Detayları Gör

Web Tasarımı ve Kodlama Taban Puanları

Zor ve meşakkatli bir yolun sonlarına geldin ve üniversite tercih dönemindesin. Bu sürecin en keyifli ve en önemli noktasına hoş geldin. Tercih döneminde sınava hazırlanırken hedeflediğin bölümlerin taban puanlarını araştırarak kendine uygun üniversitelere karar verebilirsin. Bu üniversitelere karar verirken elbette dikkat edeceğin tek kriter taban puanları olmayacaktır. Taban puanları dışında üniversite, üniversitenin bulunduğu şehir, başarı sıralamaları ve üniversitenin belirlemiş olduğu kontenjanda önemli kriterlerin arasında olmalıdır. Eğer hedeflerin arasında web tasarımı ve kodlama bölümü varsa web tasarımı ve kodlama taban puanları listesini araştırmalısın. Web tasarımı ve kodlama taban puanları dışında şehir, üniversite, başarı sıralaması ve kontenjan kriterlerini de unutmayıp araştırabilirsin. 

Web Tasarımı ve Kodlama Tercih Puanları

Üniversitede okuyacağın bölümü seçerken ileriki meslek hayatında büyük ölçüde etkili olacağını bilerek seçmen gerekir. Bu yüzden bu seçimi yaparken bazı faktörleri göz önünde bulundurmalısın. Bu faktörlerin başında seçmek istediğin bölümün çalışma alanları, şartları ve maaş miktarı gibi önemli faktörler gelir. Örneğin; web tasarımı ve kodlama bölümünü okumak istiyorsan özel şirketlerde, remote (evden) ve devlet kurumlarında çalışabilirsin. Web tasarımı ve kodlama bölümü mezunları tasarım programlarını ve yazılım dillerini kullanarak bir web sitesinin tasarımını, yönetimini ve kurulumunu yapabilir. 2 yıllık ön lisans bölümü olan web tasarımı ve kodlama bölümünden mezun olduktan sonra ön lisans olan eğitim dereceni DGS'ye girerek web tasarımı ve kodlama ile ilgili 4 yıllık bir bölüm okuyarak lisans seviyesine çıkarabilirsin. Web tasarımı ve kodlama bölümünü tercih etmek istiyorsan web tasarımı ve kodlama puanı ile ilgili bilgi edinebilirsin. Eğer kafanda web tasarımı ve kodlama bölümü ile ilgili soru işaretleri varsa bu bölüm hakkında daha fazla araştırma yapabilmek için Kariyer.net tarafından hazırlanan web tasarımı ve kodlama sayfasını ziyaret edebilirsin.Web tasarımı ve kodlama kaç puan ile öğrenci alıyor sorusunun cevabı üniversiteden üniversiteye değişiklik gösterir. 2 yıllık bir bölüm olup genellikle üniversitelerin meslek yüksekokullarında bulunur. Web tasarım ve kodlama taban puanları ve sıralamaları Anadolu Üniversitesi ve Sakarya Üniversitesi arasında farklılık gösterebilir. Örneğin; 2022 yılında Anadolu Üniversitesi web tasarımı ve kodlama taban puanları 281,95 puan ve başarı sıralaması 1.016.022 iken, yine 2022 yılında Sakarya Üniversitesi web tasarımı ve kodlama tercih puanları 93,95 puan ve başarı sıralaması 868.202 idi. Puan ve başarı sıralaması gibi farklar bu üniversiteleri tercih eden öğrencilerin puanı ve başarı sıralamasından kaynaklanır.

Web Tasarımı ve Kodlama Başarı Sıralaması

Web tasarımı ve kodlama bölümü puanları gibi her üniversitede web tasarımı ve kodlama sıralama listesi farklıdır. Bunun sebebi öğrencilerin üniversiteyi tercih etme yoğunluğuna bağlıdır. Mesela isim yapmış, başarı oranı yüksek ve akademik kadrosu güçlü bir üniversitenin başarı sıralaması diğerlerinden yüksek olur. Tercih dönemindeyken yapman gereken; hangi üniversitelerde web tasarım ve kodlama bölümü olduğunu öğrenip bu üniversitelerin web tasarım ve kodlama başarı sıralaması hakkında araştırma yapmak. Web tasarım ve kodlama bölümü olan üniversite ve bu üniversitelerin başarı sıralamalarına ulaştıktan sonra taban puanı ve başarı sıralaması en yüksek olandan başlayıp en düşük olana doğru olan bir liste yapmalısın. Bu liste sayesinde tercih yaparken hangi üniversiteyi hangi sıraya yazman gerektiğine daha kolay karar verebileceksin.

Web Tasarımı ve Kodlama Tercih

Web tasarım ve kodlama tercih etmeye karar verdiysen, okumak istediğin şehri, üniversiteyi seçtiysen ve üniversitenin taban puanları, başarı sıralamaları hakkında yeterli bilgiye ulaştıysan şimdi tercih zamanı. Üniversiteye giriş sürecinin en önemli dönemlerinden biri olan tercih döneminde çok iyi araştırma yapmış olman gerekir. Tercih edeceğin üniversitenin web tasarım ve kodlama bölümünü içeriyor olması en önemli faktördür. Fakat bunları takip eden birkaç tane daha çok önemli faktör vardır. Seçtiğin üniversitenin taban puanlarının ve başarı sıralamasının senin puanın ve başarı sıralaman ile uyumlu olması gerekir. Aynı zamanda her üniversitede web tasarım ve kodlama bölümü olmayabilir. Bu yüzden seçtiğin üniversitenin hangi şehirde olduğunu da bilmen, araştırman üniversite öğrenimin sırasında senin için büyük önem taşıyacaktır. Bu faktörlere dikkat ederek kendine en uygun tercih listesini oluşturup tercihini yapabilirsin.

Web Tasarımı ve Kodlama Kontenjan

Üniversiteler her tercih döneminde hangi bölüme kaç tane aday alacağını bildiren bir kontenjan listesi açıklar. Üniversitelerin belirlediği kontenjanda tercih sürecinde etkili olmalıdır. Tercih ettiğin üniversitenin taban puanından ve başarı sıralamasından daha iyi bir puan ve sıralamaya sahipsen kontenjan senin için çok önemli olmayabilir. Fakat puanın ve sıralaman tercih edeceğin üniversitenin taban puanına ve sıralamasına yakınsa burada devreye kontenjan girer ve üniversitenin kontenjanı dahilinde puanı en yüksek olandan başlanarak öğrenci alımı yapılır. Üniversite tarafından belirlenen kontenjana bağlı olarak öğrenci alındıktan sonra bu üniversiteye yerleşemeyen adaylar bir sonraki tercihi olan üniversitelere aynı aşamalardan geçerek yerleşebilirler. Tercihlerinde böyle bir risk almak istemiyorsan, kontenjanı daha fazla olan üniversitelere tercihinde üst sıralarda yer verebilirsin. Örneğin; Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi web tasarımı ve kodlama kontenjan listesi 2022 yılında 41 öğrenci iken, Anadolu Üniversitesi web tasarımı ve kodlama kontenjanı 1230 öğrenciydi. Henüz tercih yapmadıysan ve web tasarımı ve kodlama bölümü taban puanları, üniversite, başarı sıralamaları, kontenjan gibi soru işaretlerin varsa hepsinin cevabı için üniversiteler adresinden üniversitelere erişebilir ve karar verdiğin üniversitenin ismiyle geniş kapsamlı araştırma yapabilirsin.