Sosyal Hizmetler Taban Puanları ve Başarı Sıralamaları

Üniversitelerin Sosyal Hizmetler bölümündeki taban puanları, kontenjan bilgisi ve başarı sıralamasını bu alanda inceleyebilirsin.

Üniversite Taban Puanları

2023 YKS verilerine dayanmaktadır. Birden fazla üniversite ve bölüm seçerek karşılaştırabilirsin.

Filtreleri Temizle
Sosyal Hizmetler

Üniversiteler

Bölümler

Puan Türü

Kontenjan

Taban Puan

Başarı Sırası

1Akdeniz ÜniversitesiSosyal HizmetlerTYT80300,4622877,011
2Akdeniz ÜniversitesiSosyal Hizmetler (İÖ)TYT80273,879791,232,545
3Alanya Alaaddin Keykubat ÜniversitesiSosyal HizmetlerTYT60277,460821,180,813
4Alanya Alaaddin Keykubat ÜniversitesiSosyal Hizmetler (İÖ)TYT50259,689871,452,378
5Anadolu ÜniversitesiSosyal Hizmetler (Açıköğretim)TYT5700255,872421,514,978
6Antalya Belek ÜniversitesiSosyal Hizmetler (%50 İndirimli)TYT13213,43064---
7Antalya Belek ÜniversitesiSosyal Hizmetler (Burslu)TYT2267,14881---
8Ardahan ÜniversitesiSosyal HizmetlerTYT40241,329511,767,168
9Artvin Çoruh ÜniversitesiSosyal HizmetlerTYT60244,937441,702,649
10Atatürk ÜniversitesiSosyal Hizmetler (Açıköğretim)TYT2600254,149721,543,980
11Bandırma Onyedi Eylül ÜniversitesiSosyal HizmetlerTYT50282,348861,111,401
12Bandırma Onyedi Eylül ÜniversitesiSosyal Hizmetler (İÖ)TYT50259,60821,453,760
13Bilecik Şeyh Edebali ÜniversitesiSosyal HizmetlerTYT80240,537921,781,411
14Bitlis Eren ÜniversitesiSosyal HizmetlerTYT50254,965961,530,164
15Bolu Abant İzzet Baysal ÜniversitesiSosyal HizmetlerTYT55261,300041,426,339
16Burdur Mehmet Akif Ersoy ÜniversitesiSosyal Hizmetler (İÖ)TYT65237,731511,832,984
17Burdur Mehmet Akif Ersoy ÜniversitesiSosyal HizmetlerTYT70246,363211,677,407
18Çağ ÜniversitesiSosyal Hizmetler (Burslu)TYT5294,02321956,053
19Çağ ÜniversitesiSosyal Hizmetler (%50 İndirimli)TYT29226,524282,045,379
20Doğuş ÜniversitesiSosyal Hizmetler (Burslu)TYT6276,475651,194,946

Sosyal Hizmetler

Sosyal Hizmetler Bölümü, bakıma ve yardıma ihtiyaç duyan kişilerin yaşadığı ya da barındığı alanlarda görev alacak meslek mensuplarını yetiştirmeyi amaçlar. İnsanların genel refahını artırmak amacıyla kişilerden ailelere, ailelerden grup ve topluluklara kadar herkesi kapsayan bir disiplin ve çalışma alanı sosyal hizmetler olarak adlandırılır. Bu kişilerin yaşam standartlarını iyileştirmek ve korumak adına yapılan tüm çalışmalar sosyal hizmetler adı altında gerçekleştirilir. Sosyal Hizmetler Bölümü ile ülkede yer alan yardıma ihtiyacı olan vatandaşlara ulaşmak ve yardım eli uzatmak amaçlanır. Kamu ve özel sektörde çalışma imkanı bulan bölüm mezunları; sosyal değişimi ve gelişimi, bireylerin güçlenmesini ve özgürleşmesini destekler. Sosyal Hizmetler Bölümü insan haklarını, sosyal adalet, ortak sorumluluklara saygı ilkelerini benimser. Yaşam zorluklarıyla mücadele etmek ve daha iyi hale getirmek için kişilerle ve yapılarla çalışılır. Bu hizmetler ulusal veya bölgesel düzeyde sağlanır. Kadın, erkek, yaşlı, çocuk fark etmeksizin desteğe ihtiyaç duyan bireyleri korumak sosyal hizmetin sorumluluğu altındadır. Sosyal Hizmetler Bölümünü tercih etmek isteyen öğrencilerin toplumsal sorunlara karşı duyarlı olması, yardım ve sosyal faaliyetlerde etkili bir iletişim sağlayabilecek olması, disiplinli olması, sorumluluk bilincine sahip olması gerekir.

Detayları Gör

Tercih Motoru

Tercih listeni oluşturmaya başla!

İstediğin şehirdeki üniversiteleri listeleyebilir, taban puanı ve eğitim süresi gibi filtreler ile tercih listeni oluşturabilirsin.

Detayları Gör

İşverenlerin Tercihi

Aradığın cevaplar bu listede!

Hangi üniversite ve bölüm mezunları daha kolay iş buluyor? İşverenlerin tercih ettiği üniversite ve bölümleri senin için bir araya getirdik.

Detayları Gör

Sosyal Hizmetler Taban Puanları

Yoğun geçen üniversite sınavı hazırlık sürecinin tamamlanmasından sonra senin için son adım olan tercih süreci başlar. Tercih sürecinde dikkat etmen gereken pek çok nokta olabilir. Bunun öncesinde ilk olarak seçmeyi düşündüğün ve sana uygun olan bölüme karar vermelisin. Sonrasında ise bu bölümün bulunduğu üniversiteleri, bu üniversitelerin taban puanları ve başarı sıralamalarını detaylı bir şekilde araştırman gerekir. Eğer sosyal hizmetler bölümünü tercih etmeyi düşünüyorsan öncelikle sosyal hizmetler bölümü kaç puan sorusuna yanıt bulmalısın. Sonrasında ise sosyal hizmetler taban puanları listesini araştırmalısın.

Sosyal Hizmetler Tercih Puanları

Tercih edeceğin bölümü seçerken önemsediğin birçok unsur olabilir. Bölümün sana olan uygunluğu ve gerektirdiği yetkinlikler, mezun olduğunda yapacağın iş ve çalışacağın ortamlar, eğitim süren boyunca kazanacağın beceriler gibi pek çok unsura dikkat edebilirsin. Sosyal hizmetler bölümü, 2 yıllık ve 4 yıllık olmaz üzere farklı iki tür programa sahiptir. Sosyal hizmetler bölümü hangi puan türü bunu da öğrenmeli ve bu puan türünü baz alarak tercihlerini yapmalısın. 2 yıllık sosyal hizmetler bölümünü tercih edecek kişiler sadece TYT puanı üzerinden tercih yapabilirken, 4 yıllık sosyal hizmetler programını tercih edecek kişiler eşit ağırlık puan türünden tercihlerini yapmalıdır. Sosyal hizmetler bölümü okuyacak kişilerin iletişim becerileri yüksek, sosyal alanlarda çalışmaya uygun ve yardımsever bir kişiliğe sahip olmaları bu bölümü okuyacak kişiler için kolaylık sağlar. Bu bölümden mezun olan kişiler kamu sektörü başta olmak üzere; bakanlıklar, hizmet kuruluşları, rehabilitasyon merkezleri, huzur evleri, çocuk esirgeme yurtları ve sosyal hizmet evleri gibi birçok kurumda çalışma imkanına sahip olurlar. Bu bölümü tercih etmek istiyorsan sosyal hizmetler kaç puan olduğunu araştırmalısın. Bunun için ilk önce sosyal hizmetler bölümü üniversite taban puanları hakkında bilgi sahibi olmalısın. Sosyal hizmetler bölümü taban puanları yıllara göre değişebilir. Son verilere bakıldığında 2022 yılı için Ankara Üniversitesi sosyal hizmetler bölümü taban puanı 282,30 iken, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi sosyal hizmetler tercih puanı 246,85 puandır. Bu farklılığın sebebi tercih yapan kişilerin üniversite puanlarının farklılığından dolayı kaynaklanır. Sosyal hizmetler bölümü puanları hakkında daha fazla veriye ulaşmak ve bu bölüme dair detaylı bilgi edinmek için sosyal hizmetler sayfasını inceleyebilirsin.

Sosyal Hizmetler Başarı Sıralaması

Sosyal hizmetler puanları listesine dair detaylı bilgileri edindikten sonra öğrenmen gereken bir diğer nokta da başarı sıralamasıdır. Tercih etmeyi düşündüğün üniversitelerin başarı sıralamasına göre tercih listeni oluşturabilirsin. Sosyal hizmetler bölümü sıralama listeleri de taban puanları gibi her yıl değişkenlik gösterebilir. Seçeceğin bölümün bulunduğu üniversiteleri belirleyip bu üniversitelerin başarı sıralamalarını dikkatli bir şekilde araştırmalısın. Seçeceğin üniversiteleri belirlerken göz önünde bulundurduğun pek çok nokta olabilir. Bunlar; üniversitenin bulunduğu şehrin yaşadığın yere olan yakınlığı, üniversitenin eğitim kalitesi, öğrencilere sağladığı ek imkanlar, yurtdışı programları, akademik ve sosyal anlamda aktif olup olmaması gibi birçok noktayı kapsayabilir. Bu kriterleri dikkate alarak karar verme sürecini hızlandırabilir ve kolaylaştırabilirsin. Aynı zamanda sana her açıdan uygun ve beklentilerini karşılayacak üniversiteyi bulabilirsin. Sosyal hizmetler taban puanları ve başarı sıralaması araştırmanı yaptıktan sonra tercih için şehir ya da üniversite seçimi yapmalısın. Bu seçim sırasında da sosyal hizmetler bölümü taban puanları gibi araştırma yapabilirsin.

Sosyal Hizmetler Tercih

Sosyal hizmetler sıralama listesini de araştırıp detaylı verilere ulaştıktan sonra tercih listeni tam anlamıyla hazırlamaya başlayabilirsin. Kendi üniversite puanını ve başarı sıralamanı göz önünde bulundurarak tercih listene yazacağın üniversitelere karar vermelisin. Bu üniversitelere karar verdikten sonra yazacağın üniversitelerin bulunduğu şehri, eğitim kalitesini, seçeceğin bölümdeki başarılarını, öğrenci profilini araştırıp aralarında bir ön eleme yapabilirsin. Böylece sana uygun olan üniversiteyi doğru bir şekilde bulma şansın artar. e Bunların yanı sıra gideceğin üniversitenin eğitim dili de senin için önemli olabilir. Okumak istediğin bölümün eğitim dilini İngilizce ya da Türkçe olarak seçebilirsin. Eğer İngilizce eğitim almak istiyorsan seçeceğin bölümün eğitim dilini İngilizce olarak belirlemiş üniversiteleri de ayrı olarak araştırman gerekir. Eğitim dili İngilizce olan üniversiteleri belli şartları bulunabilir. Bu yüzden öncesinde bu şartları öğrenmelisin. Bu şartlar belli bir dil seviyesi gerekliliği ya da İngilizce seviyeni kanıtlayan bir tür sınav sonucu olabilir. Bunun için öncesinde gerekli araştırmaları yaparak bu seçeneği değerlendirmelisin. Son olarak karar verdiğin üniversitelerin taban puanı ve başarı sıralamalarını düşükten yükseğe doğru sıralayarak sosyal hizmetler tercih listeni hazırlayabilirsin. Tüm bu noktalara dikkat ederek tercih sürecini güzel yönettiğin takdirde istediğin o üniversiteye yerleşmen kolay olabilir.

Sosyal Hizmetler Kontenjan

Sosyal hizmetler bölümü taban puanı ve başarı sıralamasına göre tercih listeni düzenledikten sonra bu listeye yazdığın üniversitelerin sıralamasını stratejik olarak küçük değişiklikler yapabilirsin. Bunu da seçeceğin üniversitelerin kontenjan bilgilerini dikkate alarak yapabilirsin. Kontenjan bilgisi, bir üniversitenin o yıl için alacağı öğrenci sayısıdır. Sosyal hizmetler kontenjan bilgisine bakıldığında son veriler 2022 yılı için Ankara Üniversitesi sosyal hizmetler bölümü 80 kişilik kontenjan açmışken, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi sosyal hizmetler bölümü 50 kişilik kontenjan açmıştır. Bu verilerden de görüldüğü üzere arada gözle görülür bir fark vardır. Eğer tercih listende ikisi arasında kaldığın üniversiteler bulunuyorsa kontenjanı fazla olan üniversiteyi öne alabilirsin. Bu sayede şansını da artırmış olursun. Seçeceğin bölüm ve üniversiteler hakkında detaylı bilgilere ulaşmak için üniversiteler sayfasını ziyaret ederek öğrenmek istediğin pek çok bilgiye buradan erişebilirsin.