Jeofizik Mühendisliği Taban Puanları ve Başarı Sıralamaları

Üniversitelerin Jeofizik Mühendisliği bölümündeki taban puanları, kontenjan bilgisi ve başarı sıralamasını bu alanda inceleyebilirsin.

Üniversite Taban Puanları

2023 YKS verilerine dayanmaktadır. Birden fazla üniversite ve bölüm seçerek karşılaştırabilirsin.

Filtreleri Temizle
Jeofizik Mühendisliği

Jeofizik Mühendisliği

Jeofizik mühendisliği, dünya yüzeyinin altındaki yapının nasıl çalıştığını inceleyen bir tekniktir. Jeofizik, temel bilim Fizik, Matematik, Jeoloji ve Enstrümantasyonun bir kombinasyonudur. Jeofizik teknik, Fizik ve Geomatik Mühendisliğinden farklıdır.

Jeofizik, Dünya'nın ve çevresindeki uzay ortamının fiziksel süreçleri ve fiziksel özellikleri ve analizleri için nicel yöntemlerin kullanımı ile ilgili bir doğa bilimi konusudur. Dünyanın şekli; yerçekimi ve manyetik alanları; iç yapısı ve bileşimi; plaka tektoniğinde dinamikleri ve yüzey ifadeleri, magmalar, volkanizma ve kaya oluşumu gibi oluşumları inceler.

Detayları Gör

Tercih Motoru

Tercih listeni oluşturmaya başla!

İstediğin şehirdeki üniversiteleri listeleyebilir, taban puanı ve eğitim süresi gibi filtreler ile tercih listeni oluşturabilirsin.

Detayları Gör

İşverenlerin Tercihi

Aradığın cevaplar bu listede!

Hangi üniversite ve bölüm mezunları daha kolay iş buluyor? İşverenlerin tercih ettiği üniversite ve bölümleri senin için bir araya getirdik.

Detayları Gör

Jeofizik Mühendisliği Taban Puanları

Üniversite sınav sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte tercih takvimi başlar. Belirlenen tarih aralığında puanınla uyumlu bölümleri ve kariyer hedeflerini buluşturan tercih listesini oluşturman gerekir. AYT sayısal puan türünde öğrenci alan jeofizik mühendisliğine de tercihlerinde yer vermek istiyorsan bölümle ilgili gerekli araştırmaları yapmaya başlayabilirsin. Kariyerine doğru yön verebilmen adına öncelikle üniversitelerin Maden Fakültesi ya da Mühendislik Fakültelerine bağlı olarak eğitim veren jeofizik mühendisliği taban puanları listesini incelemen gerekir. Yer kürenin hareketleri, deprem oluşumları, doğalgaz petrol araştırmalarına ilgi duyuyorsan tercihlerini oluşturmadan jeofizik mühendisliği taban puanları, üniversitelerin başarı sıralamaları ve kontenjanlarını inceleyerek yol haritanı oluşturabilirsin.  Bu bilgiler için üniversite taban puanları sayfasına bakabilirsin.

Jeofizik Mühendisliği Tercih Puanları

Sayısal puan türünde yerleştirme yapan jeofizik mühendisliği puanları seçeneklerini ayrıntılı olarak incelemen tercih adımında kolaylık sağlar. Mezuniyetin sonrasında kamuda ya da özel kuruluşlarda jeofizik mühendisi olarak görev almak istiyorsan yüksek öğrenim görmek istediğin üniversitelerin puanlarını araştırman gerekir. Yer bilimleri mühendislik dallarından birisi olan jeofizik mühendisliğini tercihlerine dahil etmeden taban puanları, başarı sıralamaları, iş olanakları gibi unsurları değerlendirmeye alman gerekir. Tercih listesini netleştirmeden önce eğitim almak istediğin üniversite şehrinin koşullarını da inceleyebilirsin. Mezuniyet sonrasında hangi alanlarda kariyer yolculuğunu sürdürebileceğini de araştırma sürecine dahil etmelisin. Araştırmalarına öncelikle jeofizik mühendisliği bölümünün bulunduğu üniversite listesi oluşturarak başlayabilirsin. Bu araştırmaların sırasında sayısal puanına yakın üniversiteleri not ederek tercih sürecini kolaylaştırabilmen mümkündür. Mühendislik ya da Maden Fakültelerinde dört yıllık lisans eğitimi sonrasında yer altı kaynaklarını araştırmak, deprem sismik araştırmalarına yönelmek istiyorsan jeofizik mühendisliği tercih puanlarını inceleyerek seçimlerini yapabilirsin. Yükseköğrenime geçiş için değerlendirmeye alınan jeofizik mühendisliği taban puanları ise üniversite bazında farklılaşan değerlere sahiptir. Dört yıllık lisans eğitim sürecini başarıyla tamamladığında jeofizik mühendisi olarak kamu ve özel sektör kuruluşlarında istihdam olanakları bulabilirsin. Lisans eğitiminin ardından lisansüstü derecesinde eğitim hayatını sürdürerek akademik kariyer yönünde de ilerleyebilirsin. Bunun için alanla ilgili ana bilim dallarında yüksek lisans ve ardından doktora düzeyinde eğitimlerini tamamlaman gerekir. Yer kabuğunun hareketleri yer altı kaynakları konusunda sismik, manyetik, radyometrik yöntemlerle bilimsel düzeyde araştırmalar yaparak akademik kariyer yolculuğunda ilerleyebilirsin. 

Yerkürenin hareketleri, fiziksel yapısı, kentsel yerleşim alanlarının belirlenmesi gibi alanlarda kariyer hedefliyorsan bu alanda eğitim sunan üniversiteleri mercek altına alabilirsin. Maden Fakülteleri ile Mühendislik Fakültesi bünyesinde eğitim veren bölümde dört yıllık eğitim hayatın boyunca arama jeofiziğinin temelleri, jeomanyetizma, jeofizikte ölçmeler, jeomekanik gibi alan derslerini başarıyla tamamlaman gerekir. Yükseköğrenime geçiş sürecinde tercih listene dahil etmeyi düşündüğün jeofizik mühendisliği başarı sıralaması gibi taban puanları da üniversitelere göre değişir. Bu alanda akademik olarak üst düzeyde eğitim sunan üniversitelerin jeofizik mühendisliği taban puanları diğerlerinden farklılaşır. Sınırlı sayıda üniversitede yer alan jeofizik mühendisliği bölümlerinin İngilizce dilinde eğitim veren üniversiteleri de bulunur. Teknik eğitim konunda önde gelen üniversitelerden İstanbul Teknik Üniversitesi jeofizik mühendisliği taban puanları 2022’de 378.114 olmuştur. Sayısal puanla yerleştirme yapan bölümün İngilizce eğitim veren Ankara Üniversitesi jeofizik mühendisliği taban puanları ise 2022’de 299.017 olarak gerçekleşmiştir.

Jeofizik Mühendisliği Bölümü Başarı Sıralaması

Yükseköğrenim hayatına ve kariyer yolculuğuna yön verirken önemli bir adım olan tercih süreci birçok farklı unsurun bir arada değerlendirilmesini gerektirir. Üniversite seçimi aynı zamanda kariyer rotanı çizmenin de başlangıç noktasını oluşturur. Tercih öncesinde jeofizik mühendisliği taban puanları yanı sıra üniversitelerin başarı sıralamaları hakkında da detaylı bilgiye sahip olman gerekir. Sayısal puan türündeki tercihlerini netleştirmeden jeofizik mühendisliği başarı sıralaması araştırmasını da incelemeye dahil etmelisin. Tercih etmeyi düşündüğün üniversitede jeofizik mühendisliğinin olup olmadığını araştırdıktan sonra inceleme sonuçlarını değerlendirmeye alabilirsin. Süreci doğru yönetebilmek adına tercih listende yer vermeyi düşündüğün jeofizik mühendisliği eğitimi sunan üniversiteleri listeleyerek görüntüleyebilirsin. Puanına yakın üniversitelerin jeofizik mühendisliği sıralama listesini oluşturman tercih listeni netleştirmende yardımcı olur. 

Jeofizik Mühendisliği Bölümü Tercih

Kariyer sürecinde doğru adımlar atabilmek; üniversite tercih sıralamasının dikkatli yapılmasını gerektirir. YKS sonucuna göre sayısal puan türündeki taban puanları, başarı sıralamaları yanı sıra bölümün bulunduğu şehrin imkanlarını da göz önünde bulundurmalısın. Dört yıllık lisans eğitimi veren jeofizik mühendisliği İstanbul, Ankara, İzmir ve Kocaeli illerindeki üniversitelerde bulunur. Bu şehirler arasından yükseköğrenim hayatına başlamak istediğin üniversiteleri belirledikten sonra jeofizik mühendisliği tercih sürecini netleştirebilirsin. Sayısal puan türünde yerleştirme yapan bölümde lisans eğitimi sonrasında jeofizik mühendisi olarak kariyer yolculuğuna adım atabilirsin. 

Jeofizik Mühendisliği Bölümü Kontenjan

YKS sonucuna göre sayısal puan türünde öğrenci alan jeofizik mühendisliği taban puanları, üniversitelerin başarı sıralamasıyla birlikte kontenjanları da değerlendirmeye almalısın. Tercih maratonunu tamamlamadan bölüme yerleşebilmen için yapman gereken detaylı araştırmalara jeofizik mühendisliği kontenjan listesini de dahil etmelisin. Tercih sıralamanda rol oynayan jeofizik mühendisliği taban puanları, başarı sıralamaları, üniversitenin olanakları gibi unsurlara hakim isen listeyi oluşturmadan kontenjanlara da göz atmalısın. Üniversitelerin bölüm için ayırdığı kontenjanlar yıllara göre farklılık gösterebilir. İstanbul, Ankara gibi büyük şehirlerde bulunan jeofizik mühendisliği kontenjanları üniversite özelinde değişir. Başarı sıralaması, jeofizik mühendisliği taban puanları gibi detayları araştırdıktan sonra tercih aşamasında kararsız kaldığın noktada kontenjan durumuna bakarak listeni oluşturabilirsin. Kariyer planlamasının ilk adımı olan tercihlerini oluştururken daha sağlıklı adımlarla yol alabilmen için bölüm ve üniversitelerle ilgili detaylı bilgilere üniversiteler sayfasından ulaşabilirsin. Gelecekteki mesleki yaşamına yön veren üniversite eğitimin için jeofizik mühendisliği taban puanları, başarı sıralamaları ve kontenjan kriterlerini değerlendirerek tercih listeni oluşturabilirsin.