Abdullah Gül Üniversitesi Taban Puanları ve Başarı Sıralamaları

Üniversitenin taban puanları, kontenjan bilgisi ve başarı sıralamasını bu alanda inceleyebilirsin.

Üniversite Taban Puanları

2023 YKS verilerine dayanmaktadır. Birden fazla üniversite ve bölüm seçerek karşılaştırabilirsin.

Filtreleri Temizle
Abdullah Gül Üniversitesi

Abdullah Gül Üniversitesi

2010

Abdullah Gül Üniversitesi

Abdullah Gül Üniversitesi 2010 yılında Türkiye'de bir ilk olan vakıf destekli devlet üniversitesi modeli ile eğitim ve öğretim faaliyetlerine başlamıştır. Vakıf destekli bir üniversite olduğu için öğrencilerin aklına "Abdullah Gül Üniversitesi ücretli mi?" gibi sorular gelebilir. Abdullah Gül Üniversitesi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için tamamen ücretsiz bir devlet üniversitesidir. Tarihi Sümerbank bez fabrikası binasının eğitim ve öğretime uygun hale getirilmesiyle ilk kez 2013-2014 eğitim ve öğretim yılında öğrenci kabulüne başlamıştır.

Detayları Gör

Tercih Motoru

Tercih listeni oluşturmaya başla!

İstediğin şehirdeki üniversiteleri listeleyebilir, taban puanı ve eğitim süresi gibi filtreler ile tercih listeni oluşturabilirsin.

Detayları Gör

İşverenlerin Tercihi

Aradığın cevaplar bu listede!

Hangi üniversite ve bölüm mezunları daha kolay iş buluyor? İşverenlerin tercih ettiği üniversite ve bölümleri senin için bir araya getirdik.

Detayları Gör

Abdullah Gül Üniversitesi Taban Puanları

Üniversite taban puanı, öğrencilerin üniversitelere kabul edilmesi için gereken en düşük puanı ifade eder. Her üniversite ve programın kendi taban puanı bulunur ve bu puanlar, sınav sonuçları ve diğer faktörlere dayanarak belirlenir. Abdullah Gül Üniversitesi taban puanları da adayların sınavlardaki başarılarını yansıtan bir kriterdir ve genellikle sınav sonuçlarının ve başvuruların değerlendirilmesi ile hesaplanır. Bu puan, kabul edilmek istediğin üniversitenin belirlediği taban puanı veya üzerinde bir puana sahip olmanı gerektirir. Dolayısıyla Kayseri'de okumayı düşünüyorsan Abdullah Gül Üniversitesi taban puanları hakkında bilgi sahibi olman gerekir. Hatta bu üniversitenin başarı sıralaması, kontenjan kapasitesi gibi konularda da araştırma yapman gerekir.

Abdullah Gül Üniversitesi Tercih Puanları

Üniversitede her fakülte ve bölüm kendi taban puanını belirler. Örneğin, Mühendislik Fakültesi, Mimarlık Fakültesi veya Yönetim Bilimleri Fakültesi gibi farklı alanlardaki programlar arasında Abdullah gül üniversitesi taban puanları değişebilir. Bu puanlar, bir önceki yerleştirme dönemindeki başarı sıralamasına dayanır ve adayların o bölüme kabul edilmesi için gereken en düşük puanı gösterir. Aynı durum Abdullah Gül Üniversitesi bölümleri için de geçerlidir. Geçmiş yılların Abdullah Gül Üniversitesi tercih puanları üniversite tercihlerini yönlendirebilecek bir referans olabilir. Bu puanlar, üniversitenin öğrenci alımında ne tür bir başarı düzeyi aradığını gösterir. Geçmiş yıllardaki taban puanları, hangi puan aralığında şansının daha yüksek olduğunu belirlemene yardımcı olabilir. Ayrıca lisans eğitimine başlayabileceğin üniversitelerle ilgili ayrıntılı bilgiye üniversiteler sayfasından ulaşabilirsin.

Abdullah Gül Üniversitesi Başarı Sıralaması

Üniversitelerin akademik sıralamaları, ulusal ve uluslararası kuruluşlar tarafından belirlenen değerlendirme sistemleri kullanılarak hesaplanır. Bu sıralamalar, üniversitelerin eğitim kalitesi, araştırma faaliyetleri, akademik kadro, uluslararası işbirlikleri ve diğer kriterlere dayanarak belirlenir. Abdullah Gül Üniversitesi sıralama durumu, senin için bir kalite göstergesi olabilir ve tercihlerini belirlerken dikkate alman önemlidir. Mühendislik, mimarlık ve psikoloji gibi popüler bölümler, Abdullah Gül Üniversitesi'nde tercih edilen ve talep gören bölümler arasında yer alır. Bu nedenle, tercih edilmek istenen bölümün açıklanacak olan Abdullah Gül Üniversitesi taban puanları, çok belirleyici bir rol oynar. Ancak, eğer bu popüler bölümler dışında bir başka bölümü tercih etmeyi düşünüyorsan, o bölümün taban puanlarını araştırman gerekmektedir.

Bu araştırma için ilk adımın, Abdullah Gül Üniversitesi bölümleri taban puanları bilgilerine göz atmak olmalıdır. Eğer hedeflediğin bölümden oldukça yüksek bir taban puana sahipsen yerleşme süreci biraz daha zorlu olabilir. Bu durumda, istediğin bölümün geçmiş yıllardaki taban puanı grafiğini inceleyebilir ve değerlendirebilirsin. Sıralama sadece tercihlerini belirlerken dikkate alman gereken bir faktördür. Tercih yaparken, bireysel ilgi ve yeteneklerini, programların içeriğini, kampüs yaşamını, sosyal olanakları, mezunların istihdam potansiyelini ve diğer önemli kriterleri de göz önünde bulundurmalısın. Sıralamayı bu kriterlerle birlikte değerlendirdiğinde daha bilinçli bir tercih süreci geçirebilirsin.

Abdullah Gül Üniversitesi puanları gibi başarı sıralaması da çok önemlidir. Geçen sene istediğin bölüme yerleşen adayların başarı sıralamasına bakarak tercihlerini yapabilirsin. Tercih sürecinde birden fazla bölüm seçebileceğin için Abdullah Gül Üniversitesi'nin aynı puan türüyle öğrenci alan farklı bölümlerini tercih listene eklemelisin. Bunun yanı sıra, puanınla birlikte başarı sırasını da göz önünde bulundurman gerekmektedir. Başarı sırası, yerleşme olasılığın hakkında önemli ipuçları veren bir kriterdir. Örneğin, ekonomi bölümünde okumak istiyorsan 2022 yılına ait başarı sıralaması 338,007'dir. 2022 yılı işletme bölümüne baktığımızda bu sıralama 248,276'dır. Abdullah gül üniversitesi taban puanları yıldan yıla değişebilir. 2020-2021 yılına dair örnekleri alttaki başlıkta detaylı görebilirsin.

Abdullah Gül Üniversitesi Tercih

YKS sınavından sonra heyecanlı bir tercih süreci seni bekler. Aldığın puanla tercih ettiğin bölümleri seçer ve yerleştirme sonuçlarını beklersin. Üniversiteye kabul edilmek için aldığın puanın, üniversitelerin taban puanlarına yakın olması gerekmektedir. Bu nedenle bu üniversiteyi tercih ediyorsan, öncelikle Abdullah Gül Üniversitesi taban puanları hakkında detaylı bir araştırma yapman gerekir.

Örneğin, Abdullah Gül Üniversitesi Mühendislik Fakültesi gibi en yüksek puanla öğrenci alan bölümlere bakabilirsin. 2020 yılında 72 kişilik kontenjanı olan endüstri mühendisliği bölümüne son yerleşen öğrencinin puanı 353,095 iken başarı sırası 88.458'dir. Ancak, 2021 yılında aynı bölüme son yerleşen öğrencinin puanı 423,42621 olarak kaydedilmiştir ve başarı sırası 81.355'tir. Bir başka bölüm olan psikolojiye baktığında 2020 yılında 41 kişilik kontenjanı olan bu bölüme son yerleşen öğrencinin puanı 387,538 iken başarı sırası 54.800'dür. Ancak, 2021 yılında aynı bölüme son yerleşen öğrencinin puanı 326,612 iken başarı sırası 86.755'tir. Bu örneklerden de anlaşılacağı gibi, Abdullah Gül Üniversitesi taban puanları ve başarı sıralaması yıldan yıla değişebilir.

Abdullah Gül Üniversitesi tercih sürecinde taban puanları ve başarı sıralamaları hakkında dikkatli bir analiz yapmalısın. Böylece tercihlerini doğru bir şekilde belirleyerek istediğin üniversiteye ya da bölüme yerleşme şansını artırabilirsin.

Abdullah Gül Üniversitesi Kontenjan

Üniversitelerde kontenjanlar, her bölüm ve programa göre belirlenen öğrenci kabul kapasitesidir. Kontenjanlar, üniversitelerin akademik birimleri ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından belirlenir. Abdullah Gül Üniversitesi kontenjan da öğrenci talebi, mevcut istihdam ihtiyacı, programın özelliği gibi faktörlere bağlı olarak değişkenlik gösterir. Örneğin, eşit ağırlık bölümleri için 2021 yılında toplam 230 kişilik, sayısal bölümler için ise yine 2021 yılında 540 kişilik kontenjan ayrılmıştır. ancak 2022 yılında bu kontenjan sayılarının arttığını görebilirsin.

Sen de Abdullah Gül Üniversitesi bölümlerinden birini tercih edip lisans eğitimi almak istiyorsan Abdullah Gül Üniversitesi sayfası üzerinden çeşitli bilgilere ulaşabilirsin. Abdullah Gül Üniversitesi taban puanları, bölümler , fakülteler, yerleşkeler ve kontenjanlar hakkında daha fazla bilgi edinebilirsin. Ayrıca okumayı istediğin bölümün istihdam olanaklarını da öğrenip sağlıklı tercihler yapabilirsin.