İstanbul(Asya)(Ataşehir)

İş Yerinde

İş Yerinde

15 gün önce yayınlandı

Çalışma Şekli

Tam Zamanlı

Pozisyon Seviyesi

Orta düzey yönetici

Departman

Muhasebe

Muhasebe

Başvuru Sayısı

459 başvuru

Çalışma Şekli

Tam Zamanlı

Pozisyon Seviyesi

Orta düzey yönetici

Başvuru Sayısı

459 başvuru

Departman

Muhasebe

Kariyer Image

GENEL NİTELİKLER VE İŞ TANIMI

Her üç aylık dönemde Şirketin finansal tablolarının ve Yönetim Kurulu faaliyet raporunun SPK, TMS ve TTK Tebliğ hükümlerine göre hazırlanması, KAP’ta, Şirket internet sitesinde ve e-şirket portalında yayınlanması süreçlerini yürütür. 

Şirketin vergisel ve diğer mali yükümlülüklerini takip ederek beyannameleri ve bildirgelerin hazırlanmasını sağlar, kontrol eder, ilgili kurum ve kuruluşlara olan yükümlülüklerin zamanında yerine getirilmesini sağlar. 

Ticaret Odaları yıllık aidatı, otomatik ödeme talimatları (telefon, kasko vb.), ofis kirası, bina aidatı, sigortalar, SPK yıllık harçları vb. periyodik ödemelerini yapar ve takip eder. 

Ayda bir kez Sermaye Yeterliliği Tablolarını hazırlayıp Üst Yönetim kontrolüne sunduktan sonra Sermaye Piyasası Kurulu’na, altı aylık Bağımsız Denetim Ek Tablolarını hazırlayıp kontrol ederek bağımsız denetim şirketine gönderir. 

Günlük ve aylık dönem sonları itibarıyla gerekli kayıtları(günlük muhasebe işlemleri, amortisman, alacak ve borçların reeskontu, gelir ve gider tahakkukları, karşılıklar, kıdem tazminatı, faiz tahakkukları, vb. ) yapar, muhasebe fişlerini imzalar ve dosyalar. 

Yıl sonu itibarıyla dönem sonu işlemleri – hesapların devri, dönem sonu ve dönem başı bilançoların hazırlanması, muhasebe hesaplarının kapanış işlemleri vb. yapar ve kontrol eder. 

Resmi defterlerin usulüne uygun tasdik edilmesini ve düzenlenmesini sağlar.

 

Yönetim Kuruluna sunulmak üzere aylık bazda mali tabloları hazırlar ve kontrol eder. 

Her günün sonunda kasa, banka hesapları mutabakatlarını yapar, günlük finansal durum raporunu hazırlar ve Üst Yönetim’e sunar. 

Aylık, üçer aylık ya da yıllık dönemlerde, gayrimenkul ve girişim sermayesi fonlarından alınacak fon yönetim ücretlerini ve/veya performans komisyonlarını muhasebeleştirerek tahsilatı takip eder. 

Aylık olarak, banka ve sigorta muameleleri vergi beyannamesi, muhtasar beyanname, damga vergisi beyannamesi, katma değer vergisi beyannamesi, SSK aylık bildirgelerini ve diğer vergi beyannamelerini ve bildirimleri hazırlar, ödenmesini takip eder ve ilgili beyannameleri uygun şekilde dosyalar. 

Ay sonu işlemleri olarak; reeskont tablolarını hazırlar, döviz tevdiat hesabı (DTH) kur değerlemesi işlemlerini yapar, fon yönetim komisyonu reeskontu, kıdem tazminatı karşılıklarını, sabit kıymetlere ait amortisman giderlerini, gelecek aylara ait giderler tablosunu hazırlar ve bunlarla ilgili muhasebe kayıtlarını gerçekleştirir. 

Üç aylık geçici vergi dönemlerinde stopaj (tevkifat) talep mektubu hazırlar ve gönderimini yapar.  

Yıllık kurumlar vergisini hesaplar ve kurumlar vergisi beyannamesini hazırlar, klase eder. Bu kapsamda, dönem sonu ve dönem başı bilanço, gelir tablosu ve kar dağıtım tablolarını Yönetim Kuruluna sunulmak üzere hazırlar, Üst Yönetim onayına sunar. 

Yıllık Transfer Fiyatlandırma Formunu ve Transfer Fiyatlandırma Raporunu hazırlar ve kontrol eder. 

Mali ve İdari İşler Bölümü kapsamına giren faaliyetlerin yönetmeliklere uygun olarak yürütülmesinden sorumludur. 

Fatura, vergi, maaş, abonelik vs. ödeme yükümlülüklerini takip eder, ödeme yükümlülüklerinin yerine getirilmesini ve alacaklarının tahsilini sağlar, ödeme süreçlerine uygun fatura düzenlenmesi, belge teminini sağlar ve gerekli muhasebe kayıtlarını oluşturur. 

Aylık bazda Şirket sürekli bilgilendirme formunun hazırlanarak, Şirket web sayfasına konulmasından sorumludur. 

Şirketin ihtiyaç duyduğu mal ve hizmet (kırtasiye, demirbaş, bilgisayar, vs.) alımlarının mevzuata uygun şekilde gerçekleştirilmesini sağlar. 

Şirket personeli maaş bordrolarının hazırlanarak, ödenmesini sağlar ve muhasebe kayıtlarını yapar. 

Belirli dönemlerde yapılan finansal tablo vergi, mali ve diğer denetimlerde, denetim şirketleri ve denetçilerle ile koordinasyonu sağlar. 

Yıllık iş programı çerçevesinde aralık ayı içinde bütçe, proforma bilanço, gelir tablosu ve öz kaynak değişim tablosunu hazırlar. Yönetim Kurulunda onaylanmak üzere Üst Yönetim’e sunar.

Bölüm iş akışlarının ve görev tanımlarının yıllık olarak gözden geçirilerek revize edilmesinden sorumludur.

Aday Kriterleri

4 - 20 yıl arası
Üniversite(Mezun), Yüksek Lisans(Mezun)
Yapıldı
B sınıfı

Mali ve İdari İşler Müdürü pozisyonu ile ilgili daha detaylı bilgi almak ya da diğer iş fırsatlarını incelemek için aşağıdaki sayfaları inceleyebilirsiniz.

Mali ve İdari İşler Müdürü Mali ve İdari İşler Müdürü Maaşları Mali ve İdari İşler Müdürü Nasıl Olunur? Mali ve İdari İşler Müdürü Nedir? Mali ve İdari İşler Müdürü İş İlanları